Pinjansiemen, luomu 100g

Pinjansiemen, luomu 100g

8,90 €

(1 kg = 89,00 €)
Varastossa

Kuvaus

Pinjansiemen on pehmeän rasvainen ja makeahko siemen, jonka maku hurmaa erityisesti suolaisessa ruoanlaitossa. Pinjansiemenet ovat havupuun käpyjen siemeniä, joita on käytetty ravintona jo vuosituhansien ajan. Alunperin Pyreneiden niemimaalta lähtöisin olevaa pinja-havupuuta on viljelty siementensä vuoksi koko Välimeren alueella niin pitkään, että sitä pidetään alkuperäislajina. Myöhemmin se on levinnyt myös muualle maailmaan samantyylisen ilmaston omaaville alueille.

Pinjansiemen tunnetaan parhaiten peston raaka-aineena, ja kotitekoinen pesto valmistuukin hetkessä basilikasta, laadukkaasta oliiviöljystä, pinjansiemenistä ja valkosipulista. Pinjansiemen sopii myös liha-, kala- ja kasvisruokiin päälle ripoteltuna tai joukkoon rouhittuna. Pinjansiementen kaunis muoto tekee niistä ruokaisan ja herkullisen koristeen salaattien päälle, ja monille asiakkaillemme siemenet ovat herkullinen naposteltava aivan sellaisenaan. Pinjansiemenet sopivat ruoanlaittoon suoraan pussista ripoteltuna, mutta voit myös paahtaa siemenet pannulla mausteissa ja öljyssä, ja lisätä ne sen jälkeen esimerkiksi pastaan, riisin joukkoon tai koristeeksi uunilohen päälle.

Pehmeän rasvainen pinjansiemen tarjoaa mahdollisuuksia myös leivonnassa. Pinjansiemeniä voi kokeilla cashew-pähkinöiden asemasta raakaleivonnassa sekä makeissa että suolaisissa leipomuksissa.