Pellavansiemen, luomu 500g

Pellavansiemen, luomu 500g

5,50 €

(1 kg = 11,00 €)
Varastossa

Kuvaus

Pellavansiemen on kuitu- ja rasvahappopitoinen siemen. Pellavalla on arvokas ja pitkä historia – pellavankuiduista valmistettua kangasta käytettiin jo muinaisessa Egyptissä faaraoiden muumiointiin, ja Suomessa pellavan käyttö vaatekuituna, siemeninä ja öljynä ulottuu joidenkin tutkimusten mukaan jopa pronssiajalle. 1500-luvulla pellava kävi Suomessa jopa verojen maksuun, ja nykyään pellava on suosittua sekä vaatekaapeissamme että lautasillamme.

Rouhittuna pellavansiemenet sopivat erityisen hyvin esimerkiksi jogurtin tai puuron joukkoon. Siemenet kannattaa jauhaa vasta juuri ennen käyttöä makuprofiilin ja pellavansiementen ominaisuuksien tehostamiseksi, ja rouhitut pellavansiemenet kannattaa käyttää heti, jotta ne eivät ehdi pilaantua.

Pellavansiemeniä on mahdollistaa hyödyntää vegaanisen leivonnan sidosaineena kananmunan tapaan. Sekoita siemeniä veteen, jossa ne turpoavat ja muodostavat vatsalle lempeän geelin. Geelillä on mahdollista korvata leivonnassa myös voi leivottavasta riippuen.

Pellavansiemenet on myös mahdollista liottaa, jolloin ne turpoavat ja pehmenevät ja niiden ravintoaineet imeytyvät helpommin.